Українського депутата обрали віце-президентом комітету ПАРЄ

Читать на русском
Депутат Верховної ради України Георгій Логвинський обраний віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Депутата Верховної ради України Георгія Логвинського обрали віце-президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на його Facebook.

ПАРЄ позбавила українців місць у комітетах. Чи повернуть РФ і якими будуть наслідки?ПАРЄ позбавила Україну місць у комітеті, що працює над зняттям санкцій з РФ. Про ситуацію та повернення РФ поговорили з експертами.

Таке рішення ухвалив юридичний комітет ПАРЄ.

«Ще один подарунок піднесла ця сесія. Юридичний комітет ПАРЄ обрав мене віце-президентом. Це велика честь – представляти Україну на такій високій посаді. Дякую всім друзям, які весь цей час мене підтримують. 47 країн Ради Європи – це велика спільнота, і я намагатимуся з гордістю захищати інтереси України й права людини», – підкреслив Логвинський.

Нагадаємо, в четвер Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) ухвалила українську резолюцію щодо Азова.

Як повідомлялося раніше, Україна в резолюції ПАРЄ вимагає звільнення моряків і політв'язнів РФ. Також у документі засуджується будівництво Керченського мосту, який порушує територіальну цілісність України, та обшуки українських суден в Азовському морі. Резолюція також підтримує пропозицію Німеччини та Франції про третю сторону щодо спостерігачів у Керченській протоці.

Додамо, анонсувалося, що українська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи проведе окрему зустріч із генеральним секретарем РЄ Турбйорном Ягландом.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: