Вирок Януковичу: адвокат розповів, чому екс-президент не прийшов до суду (доповнено)

Читать на русском
Колишній президент України Віктор Янукович, якому сьогодні оголошують вирок у справі про державну зраду, перебуває на реабілітації після операції.

Колишній президент України Віктор Янукович, якому сьогодні оголошують вирок у справі про державну зраду, перебуває на реабілітації після операції.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив адвокат Олександр Горошинський, передає «РБК-Україна».

Справа про держзраду: які лазівки використовує захист ЯнуковичаСуд Києва продовжив розгляд кримінального провадження за обвинуваченням колишнього президента України Віктора Януковича в державній зраді.

За його словами, Януковичу зробили операцію, зараз він перебуває на реабілітації. Він також підкреслив, що в нього немає прямого зв'язку з підзахисним.

«Тому ми досі не змогли повідомити про розгляд даного провадження. Суд фактично за день призначив справу до розгляду, щоб сторони не змогли зорієнтуватися», – зазначив Горошинський.

Нагадаємо, в листопаді російські ЗМІ заявили, що Янукович потрапив до реанімаційного відділення московської клініки імені Скліфософського з травмою хребта. Передбачалося, що колишній президент України отримав травму коліна й спини, впавши на тенісному корті. Водночас офіційно ця інформація не підтверджувалася.

Пізніше захист заявляв, що Янукович не буде присутній на останньому засіданні суду перед оголошенням вироку, оскільки буде ще в лікарні через отриману травму.

Нагадаємо, в четвер, 24 січня, почалося засідання в Оболонському районному суді Києва, де сьогодні оголосять вирок президенту-втікачу Віктору Януковичу. Наразі в засіданні суду оголосили перерву.

Згідно з даними ГПУ, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: