Пожежа в Чорному морі: танкеру було заборонено заходити до порту РФ

Читать на русском
У казначейській записці США, опублікованій в листопаді, повідомлялося, що будь-які угоди з цими або іншими судами, які беруть участь у транспортуванні палива до Сирії, можуть призвести до санкцій.

Одному з суден, котрі спалахнули в Чорному морі, було заборонено заходити до порту на півдні Росії через санкції США.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

РФ не поверне Крим навіть через 15 років. Що буде з півостровом?Москва не поверне Крим навіть за 15 років, а Київ не піде на компроміс заради Донбасу, вважає екс-посол США в Україні Джон Гербст.

«Судна, які загорілися в районі Керченської протоки, мають ті ж назви, що й два газотранспортних танкера, Maestro і Venice, які були включені до консультативної записки про санкції США в минулому році через доставку палива до Сирії», - йдеться в повідомленні.

У казначейській записці США, опублікованій в листопаді, повідомлялося, що будь-які угоди з цими або іншими судами, які беруть участь у транспортуванні палива до Сирії, можуть призвести до санкцій. Танкеру Maestro заборонили використовувати порт Темрюк на півдні Росії власники його єдиного газового терміналу «мактр-Нафта», де раніше танкер завантажував зріджений нафтовий газ російського і казахського походження для експорту на Близький Схід.

Судна можуть вдатися до перекидання палива між ними, якщо у них немає доступу до порту для навантаження. Російське міністерство транспорту повідомило, що два кораблі загорілися при перевантаженні газу у відкритому морі в штормових умовах, і Росія дозволяє заправку газу тільки в трьох місцях в регіоні - всі вони на суходолі в портах.

Нагадаємо, в районі Керченської протоки загорілися два судна під прапорами Танзанії. Танкер-газовоз передавав вантаж на сусідній корабель. У цей час на ньому стався вибух, після якого судно загорілося. Вогонь потрапив на сусідній корабель і також охопив його.

Раніше з'явилося нове відео пожежі в Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: