З'ясувалося, чому РФ знову відклала відкриття залізниці на Керченському мосту

Читать на русском
Через помилки петербурзьких проектувальників ЗАТ Ленпромтранспроект РФ доведеться ще виділити близько 44 мільйонів доларів.

Внаслідок неправильного проектування залізничних підходів до Керченського мосту Росія відклала терміни введення в експлуатацію залізничного сполучення через Керченську протоку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, передає «Слово і Діло».

За даними МінТОТ, через помилки петербурзьких проектувальників ЗАТ «Ленпромтранспроект» РФ доведеться ще виділити близько 44 мільйонів доларів.

Як з'ясувалося, наявний ґрунт не можна використовувати для облаштування насипу під залізничне полотно. У зв'язку з відсутністю в достатньому обсязі необхідних будівельних матеріалів у листопаді 2018 року окупанти в Криму провели зустріч із представниками Абхазії. Тоді йшлося про можливість поставок на тимчасово окупований півострів матеріалів для будівництва траси «Таврида», а також про розширення асортименту торгівлі іншими будматеріалами (мармур, камінь, дерево).

«У залізничному тунелі, що будується в районі селища Октябрське, поряд із місцем проведення археологічних розкопок Бієлі в 2018 році відбулося непередбачене зрушення породи, що пошкодило кріплення тунелю. Саме з цим пов’язані затримки виконання всіх будівельних робіт, в тому числі скасування тендеру на електрифікацію ділянки залізничного мосту через Керченську протоку», – відзначили в міністерстві.

Уточнюється, що 20 серпня 2018 року Федеральне агентство залізничного транспорту РФ оголосило тендер на електрифікацію ділянки залізниці. Гранична вартість робіт за контрактом була встановлена в розмірі 4,1 млрд рублів, а прийом заявок відбувався до 28 жовтня. Але 19 листопада конкурс був скасований.

«Водночас російська влада не озвучила причини скасування тендеру, прикриваючись проведенням археологічних розкопок, знову вводячи в оману населення. У Російській Федерації вчергове продемонстрували невміння працювати з сучасними технологіями й нездатність управляти тимчасово окупованими територіями», – підсумували в МінТОТ.

Як повідомлялося, під час монтажу фрагмент залізничної частини Кримського моста з'їхав у воду.

Нагадаємо, Україна судитиметься з Росією за збитки портів через Керченський міст.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: