У МОЗ розповіли, хто найчастіше хворіє на кір в Україні

Читать на русском
В Україні захворюваність на кір зростає – за минулий тиждень на кір захворіли 2 138 людей.

В Україні захворюваність на кір зростає – за минулий тиждень на кір захворіли 2 138 людей.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Міністерство охорони здоров'я.

Україна повністю забезпечена вакцинами – ГройсманЗа словами прем'єр-міністра, вперше за останні 7 років зусиллями уряду та Міністерства охорони здоров'я держава забезпечена всіма вакцинами, які передбачені в національному календарі щеплень.

Зазначається, що з початку року кількість хворих перевищила 42 тисячі, більшість з яких - діти. Єдиним надійним засобом від кору в МОЗ називають вакцинацію.

«Найбільше на кір хворіють якраз у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. Найчастіше хворіють діти 5-9 років, які не отримали другу дозу КПК (кір, паротит, краснуха – ред.) вчасно, через що у них не сформувався імунітет до хвороби», - повідомили у міністрестві.

Також додали, що станом на 22 листопада 2018 в Україні були наявні 539 тисяч доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи. Усі вакцини якісні і ефективні, доставлені Дитячим фондом ООН (UNICEF Ukraine).

Нагадаємо, минулого тижня у польському Вроцлаві із симптомами кору госпіталізували 14-місячну дитину з України. Госпіталізована дитина перебуває під наглядом лікарів, її стан поліпшується.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: