Поїзд Київ-Бориспіль: готують розклад руху експреса

Читать на русском
Потяги на маршруті Київ Пасажирський-Бориспіль курсуватимуть з інтервалом від 30 хвилин у години пік до 1,5 години в інший час.

Потяги на маршруті Київ Пасажирський-Бориспіль курсуватимуть з інтервалом від 30 хвилин у години пік до 1,5 години в інший час.

Як пише «Слово і Діло», про це розповів в. о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, повідомляє LIGA.net.

«Плануємо на першому етапі, що в годину пік періодичність руху експреса становитиме 30-40 хвилин. У менш завантажений час – від 40 хвилин до 1,5 години», – сказав Кравцов.

За його словами, зараз обговорюється з аеропортом питання періодичності курсування експресу з першої години ночі до 5 години ранку.

«Є питання щодо кількості авіарейсів до аеропорту в нічні години. Наскільки я знаю, їх небагато. Думаємо, чи є сенс у нічному експресі, чи просто необхідно буде збільшити інтервали руху. Але в робочому порядку ми відпрацьовуємо цілодобовий режим роботи», – зазначив очільник УЗ.

Він додав, що остаточний розклад руху експресу оголосять найближчим часом.

Як повідомлялося, в лютому поточного року Кабмін підтримав розроблений ПАТ «Укрзалізниця» проект будівництва швидкісної лінії залізничного сполучення до «Борисполя» за 700 мільйонів гривень. Згідно з проектом будівництва, лінію прокладуть від вокзалу «Київ-Пасажирський» через станцію «Видубичі» до терміналу D аеропорту «Бориспіль». Розрахунковий час у дорозі – 35 хвилин.

Передбачається, що на лінії курсуватимеуть 11 поїздів PESA 620м на 91 місце та 2 поїзди PESA 630м на 192 місця.

Попередня вартість проїзду – 80 гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: