«Укрзалізниця» запустила експрес із Києва до аеропорту «Бориспіль»

Читать на русском
Kyiv Boryspil Express курсуватиме цілодобово. Із залізничного вокзалу до аеропорту можна доїхати за 35 хвилин.

З Києва до аеропорту «Бориспіль» у п'ятницю, 30 листопада, запустили залізничний експрес.

У церемонії запуску взяли участь прем'єр-міністр Володимир Гройсман, президент Петро Порошенко та в. о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, передає «Слово і Діло».

Як написав Гройсман у Facebook, проект Kyiv Boryspil Express був запущений у дуже короткі терміни.

«Від моменту затвердження урядом до запуску першого поїзда минуло лише дев'ять місяців. Тепер можна без проблем прогнозувати час на дорогу до аеропорту – 35 хвилин від залізничного вокзалу до Борисполя», – написав прем'єр.

Довжина маршруту становить 37,5 кілометрів, а між двома кінцевими станціями є одна проміжна – Дарниця. Раніше планувалося, що поїзд зупинятиметься й на Видубичах, проте в результаті від цієї ідеї відмовилися.

Весь рухомий склад експреса – сучасні польські рейкові автобуси Pesa. В кожному з вагонів розташоване 81 сидяче місце та спеціальні інклюзивні площі для людей з інвалідністю.

На експресі дорога від Центрального залізничного вокзалу до аеропорту «Бориспіль» триватиме 35 хвилин. У години пік потяг курсуватиме кожні 30 хвилин. Придбати квиток також можна на вокзалі в електронному терміналі за допомогою картки.

Курсувати Kyiv Boryspil Express буде цілодобово, перший рейс від вокзалу – о 00:08, а від аеропорту – о 00:48. У годину пік (з шостої до десятої ранку й вечора) інтервал між відправленням становитиме 30 хвилин, в інший час – близько години. Вартість проїзду – 80 гривень.

Як повідомлялося, пробна поїздка експреса відбулася ще 25 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: