США і КНДР провели таємні переговори у Швеції - ЗМІ

Читать на русском
У зустрічі беруть участь спецпосланець США по КНДР Стівен Біган і заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Цой Сон Хі.

У Швеції в п'ятницю, 18 січня, відбулися таємні переговори між представниками США і Північної Кореї.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило шведське новинне агентство TT, пише Associated Press.

У КНДР заявили про можливість відмови від денуклеаризації через дії СШАТиск Вашингтона на Пхеньян може призвести до того, що Північна Корея назавжди відмовиться від денуклеаризації.

За даними агентства, переговори проходять у Стокгольмі.

У зустрічі беруть участь спеціальний посланник США по КНДР Стівен Біган і заступник міністра закордонних справ Північної Кореї Цой Сон Хі. За даними агентства, на зустрічі була присутня й глава МЗС Швеції Маргот Валстрьом.

Уряд Швеції поки не оприлюднив ніякої інформації про проведення цієї зустрічі.

Раніше стало відомо, що північнокорейський генерал Кім Ен Чхоль, який курирує переговори між КНДР і США, прибув до Вашингтона. Очікується, що він проведе переговори з держсекретарем США Майком Помпео. Генерал також може зустрітися з американським президентом Дональдом Трампом і передати йому лист від лідера КНДР Кім Чен Ина.

Швеція має дипломатичні відносини з Пхеньяном з 1973 року і є однією з небагатьох західних країн, яка має там посольство. Вона надає консульські послуги для США у відносинах з КНДР.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: