Тисячі поляків вийшли вшанувати пам'ять мера Гданська

Читать на русском

У польському місті Варшаві тисячі людей вийшли на мовчазний мітинг проти ненависті та насильства через вчорашній замах на мера Гданська Павла Адамовича, який сьогодні помер у лікарні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на RzeczPospolita.pl.

Повідомляється, що мер міста Рафал Тшасковський запросив жителів Варшави на зустріч у Палаці культури і науки ще до того, як прийшла звістка про смерть Адамовича.

Зазначимо, що подібні мітинги проходять у багатьох містах Польщі, зокрема, у Гданську, Кракові. Люди запалили свічки під гаслом «Стоп ненависть».

Президент Польщі Анджей Дуда повідомив, що день похорону Адамовича буде днем національного трауру, пише «Польське радіо». Президент зустрівся з представниками політичних партій в президентському палаці 14 січня. В ході бесіди також було вирішено, що марш проти насильства і ненависті, запропонований главою держави, не відбудеться.

Дуда підкреслив, що напад на мера Гданська стався в особливий день, день великої благодійної акції, яка об'єднує тисячі поляків у цей день - «Великого оркестру святкової допомоги».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 13 січня невідомий чоловік напав на Адамовича з ножем. Як відомо, зловмисник пробрався на сцену, де виступав мер, і вдарив його ножем.

Як повідомлялося, нападник заявив, що незаслужено відсидів кілька років у в'язниці і вважав винуватцем того, що сталося саме мера Гданська.

Сьогодні в Польщі люди масово здавали кров, щоб врятувати життя Адамовича, який мав потребу в переливанні крові після нападу. Однак сьогодні Адамович помер у лікарні від отриманих при нападі ножових поранень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: