На Закарпатті без газу лишилось 16 сіл

Читать на русском
Москаль повідомив, що в Ужгородському та Берегівському районі Закарпатської області через розгерметизацію підвідного газопроводу було відключено від газу 16 населених пунктів.

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль повідомив, що в Ужгородському та Берегівському районі Закарпатської області через розгерметизацію підвідного газопроводу було відключено від газу 16 населених пунктів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Москаля.

«Нафтогаз» назвав собівартість видобутку газуВартість видобутку газу державною компанією становить 250 доларів за тисячу кубометрів, заявив Коболєв.

Повідомляється, що у суботу, 19 січня 2019, поблизу села Червоне Ужгородського району сталась розгерметизація підвідного газопроводу, після чого одразу спрацювала автоматична система аварійної безпеки. Через відключення газопостачання без газу залишилось 16 населених пунктів, а саме Червоне, Тисаактелек, Тисауйфолу, Тисаашвань, Есень, Саловка, Петрівка, Демичев, Тисаактелек, В.Добронь, М.Добронь, Свобода, Бакош, Батєво, Данилівка, Бадів. Загалом без газу залишається понад 4 тис. абонентів.

«На місце вже виїхали ремонтні бригади «Закарпатгазу», які працюють над усуненням аварії. Постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації немає», - розповів Москаль.

Також він повідомив, що одразу після усунення аварії почнеться підключення газу до абонентів споживання.

Раніше Коболєв розповів, що зниження ціни на газ закінчиться колапсом.

Як повідомлялося, 19 жовтня 2018 року Кабінет міністрів підвищив ціну на газ для населення з 1 листопада на 23,5% - до 8550 гривень за тисячу кубометрів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: