Кононенко провалив обіцянку провести земельну реформу до кінця 2017 року

Читать на русском
В Україні досі діє мораторій на продаж землі, хоча Ігор Кононенко обіцяв до кінця 2017 року провести земельну реформу.

Народний депутат Ігор Кононенко не виконав обіцянку зробити все можливе, щоб до кінця 2017 року провести земельну реформу.

«Я вважаю, що ринок землі потрібно впроваджувати, з обмеженнями, з противагами. Якщо ми цього року подужаємо реформу, знайдемо політичну волю й проголосуємо, знайдемо 226 голосів за пакет законів, це зростання (розвитку аграрної галузі – ред.) буде набагато більшим. Я в цьому переконаний. І зі свого боку робитиме все можливе, щоб ця реформа (земельна – ред.) цьогоріч відбулася», – запевнив депутат у травні 2017 року.

Кононенко заверил, что будет делать все возможное, чтобы провести земельную реформу до конца 2017Слово і Діло

У вересні 2017 року Верховній Раді був зареєстрований законопроект «Про ринок землі», проте він досі (вже майже півтора року) опрацьовується в профільному комітеті.

7 грудня 2017 року парламент ухвалив закон «Про внесення змін до розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель», згідно з яким мораторій на землю був продовжений до 1 січня 2019 року. Хоча Кононенко не голосував за це рішення, обіцянка не виконана, оскільки реформа не була впроваджена в 2017 році. Відзначимо, що депутат також не реєстрував своїх ініціатив щодо земельної реформи.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Ігор Кононенко виконує інші обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: