Вибори-2019: яка мета Зеленського та з чого все починалося

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Наскільки можна зрозуміти, зважаючи на логіку розвитку подій, все ж першочергова мета – парламентські вибори. Саме для цього ще в 2017 році зареєстрували партію «Слуга народу».

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог, директор Центру політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко.

«Починали з того, що зареєстрували партію «Слуга народу», метою були парламентські вибори. Але минулого року стало очевидно, що рейтинги Зеленського високі», – зазначив Фесенко.

Він звернув увагу, що Зеленський уже навесні за даними тих опитуваннях, які були представлені публічно, входив до кола фаворитів.

«Потім рейтинги почали зростати й Зеленський уже став одним із головних фаворитів. Імовірно, образно кажучи, під час п'єси вітер змінився», – уточнив експерт.

Починали з прицілом на парламентські вибори, але, мабуть, апетит прийшов під час участі в кампанії. Наразі ставки зросли, додав він.

Найбезглуздіші обіцянки політиків за 2018 рікЛяшко обіцяє спалити трибуну Ради в день скасування мораторію на продаж землі, а Рабінович – влаштувати феєрверк на честь звільнення Супрун.

«Зараз, імовірно, вони хочуть серйозно поборотися за головну мету – перемогу на виборах», – підкреслив політолог.

На його думку, вже зараз амбіції піднялися на вищий рівень – до президентського крісла.

«Але суперники в Зеленського серйозні, особливо Тимошенко. Вона є дуже потужним гравцем. Досвід плюс команда, досвід у проведенні виборів також величезний. Електорат, який більш дисциплінований під час голосувань. Тимошенко в цьому плані залишається другим головним фаворитом», – резюмував Володимир Фесенко.

Раніше «Слово і Діло» з'ясувало, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти.

Згадати найбезглуздіші обіцянки політиків за 2018 рік можна, переглянувши нашу добірку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: