США та Китай досягли угоди на торгових переговорах

Читать на русском
Американська сторона отримала від Китаю згоду на збільшення закупівель сільгосптоварів, енергоносіїв і промислової продукції.

Під час торгових переговорів між США і Китаєм, які завершилися в середу, 9 січня, Пекін пообіцяв істотно збільшити закупівлі американських товарів.

Про це йдеться в заяві Офіса торгового представника США Роберта Лайтгайзера, пише «Слово і Діло».

Трамп готовий укласти угоду з КитаємПрезидент США Дональд Трамп має намір незабаром укласти торгову угоду з Китаєм, щоб нормалізувати ситуацію на американських ринках.

Йдеться про закупівлі сільгосптоварів, енергоносіїв і промислової продукції, однак точних даних про досягнуті в цьому питанні домовленості немає.

Зазначається, що сторони розглянули способи «досягнення справедливості, взаємної вигоди і збалансованості торгових відносин».

Представники двох країн вважають, що угода в будь-якому випадку має містити положення про безперервний контроль ефективності її виконання, зауважують в Офісі торгового представника США.

Американська делегація підготує керівні вказівки для наступних кроків за підсумками переговорів після повернення до Вашингтона.

Раніше Китай заявив про завершення торгових переговорів зі США, а про результати пообіцяв поінформувати пізніше.

Нагадаємо, двосторонні переговори КНР і США з торговельно-економічних питань стартували 7 січня.

9 січня американські ЗМІ повідомили, що президент США Дональд Трамп має намір незабаром укласти торговельну угоду з Китаєм, щоб нормалізувати обстановку на американських ринках.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: