Українців попередили про йорданські морози на вихідних

Читать на русском
На Водохреще в Україні почнуться морози. А сьогодні, 18 січня, п'ятниця стане найтеплішою за останні зимові дні.

У п'ятницю, 18 січня, без істотних опадів, лише на Закарпатті та Прикарпатті мокрий сніг та дощ, подекуди налипання мокрого снігу та ожеледь.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Український гідрометцентр. На дорогах країни місцями ожеледиця.

Водохреще в Києві: де скупатися в ополонціУ 19 січня діятимуть 11 спеціально обладнаних до Водохреща ділянок для пірнання в ополонку.

Вітер південно-західний, 7-12 м/с, в Карпатах місцями пориви 15-20 м/с.

Температура вночі у західних та північних областях від 2° тепла до 3° морозу, на решті території 2-7° морозу; вдень 0-5° тепла, у південній частині до 8°.

Також синоптик Наталка Діденко розповіла, що п'ятниця стане найтеплішою за останні дні і попередила, що** в суботу розпочнеться похолодання**. Мокрий сніг та сніг буде йти в західних областях, а в більшості регіонів у п'ятницю буде сухо.

У столиці 18 січня, за її словами, буде без опадів, а вдень – плюсова температура повітря.

«У Києві - без істотних опадів, хіба що ввечері можливий мокрий сніг. Найближчої ночі у столиці 0-2 градуса морозу, вдень буде тепла погода, + 1 + 4 градуси», - написала синоптик.

Вона попередила, що на Водохреще в Україні почнуться морози і дала поради про те, як підготуватися до значного похолодання.

Погода на 2019 рік: коли закінчаться морози та чи варто їхати на море вліткуСиноптики та кліматологи зробили прогноз погоди на 2019 й рік. Сніг буде чи не до квітня, весна холодною, влітку - дощі, а осінь прийде пізно.

«На Хрещення почнеться похолодання. Скрізь запанують морози, крім Криму та Приазов'я. Але і туди поступово дійдуть «мінуси». Тому добре грійтеся, тому що морозний період, за прогнозами, заходить надовго. Підготуйте подвійні-потрійні шари одягу, відповідне взуття, якщо є акція - купуйте ще один обігрівач, раптом кому треба, шкарпетки в орнаментах товстелезні, подаровані на свята і які часом лежать роками в комоді, як раз знадобляться, купите термобілизну, зробіть запас антифризу, відставте від холодних вікон ніжні квіти», - порекомендувала Наталка Діденко.

Нагадаємо, в МОЗ розповіли, як уникнути переохолодження.

Також Супрун дала поради, як пережити свята.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: