В аеропорту «Бориспіль» сталася надзвичайна подія з літаком

Читать на русском
Рейс у Казахстан відклали через технічну неполадку в гальмівній системі літака. Пасажирів переселили в найближчі готелі.

У Міжнародному аеропорту Бориспіль застрягли українці через відмову гальм у літака казахських авіаліній Air Astana.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє podrobnosti.ua.

У «Борисполі» здійснив жорстку посадку літакУ міжнародному аеропорту «Бориспіль» відбулася аварія літака через жорстку посадку. Частина рейсів відправляють до Харкова і Одеси.

Рейс КС 402 був запланований з Києва в Алма-Ати Казахстан 17 січня, о 21:47, але через те, що у повітряного судна виявили технічну неполадку в гальмівній системі, рейс перенесли на наступний день.

«Я приїхав в аеропорт, пройшов реєстрацію, і все йшло за графіком, але перед посадкою нам оголосили про затримку вильоту на 40 хвилин. Через зазначений час нас все ж запустили на борт, де ми дуже довго просиділи. В кінцевому результаті, нам оголосили про технічну неполадку, і ми чекали рішення інженерів. Рейс скасували, нас запропонували розселити в найближчі готелі. А виліт перенесли на наступний день, на 12:30», - розповів один із пасажирів.

За словами чоловіка, представники авіакомпанії повністю взяли на себе витрати за житло і трансфер.

Доповнення.

Прес-служба авіакомпанії Air Astana зробила офіційну заяву щодо ситуації, яка склалася.

«На рейсі КС402 Київ-Алмати після запуску двигунів і початку руху спрацювала сигналізація про несправність основної гальмівної системи. Для дотримання правил з безпеки польотів, і відповідно до внутрішніх інструкцій авіакомпанії, авіалайнер був повернутий на стоянку аеропорту Бориспіль для усунення зауваження по роботі основної системи, так як для вильоту необхідно, щоб обидві системи працювали справно. Для довідки - на повітряних суднах типу Airbus 321 гальмівна система працює від двох гідросистем. Одна система є основною, а інша - резервною. У разі несправності основної, резервної системи досить для безпечного рулювання і зупинки літака на будь-якому етапі», - повідомляється в ній.

Також авіакомпанія уточнила, що надала всім пасажирам рейсу КС402 безкоштовне харчування та проживання для іногородніх. Пасажири за потребою могли перебронювати рейс КС406 Київ-Алмати, а транзитні пасажири перебронювати найближчі альтернативні рейси. Затримка рейсу склала 15 годин 20 хвилин.

Раніше в столичному аеропорту Бориспіль жорстко приземлився літак Бєлавіа. Пізніше авіакомпанія прокоментувала інцидент.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: