Україна розірвала десятки угод із Росією – Клімкін

Читать на русском
Міністерство закордонних справ працює над підготовкою припинення другого пакету угод з РФ.

Україна вже розірвала 49 договорів із Росією й планує розірвати ще близько півсотні.

Як пише «Слово і Діло», про це на прес-конференції в п'ятницю, 18 січня, розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін, пише «Лівий берег».

«За останньою інформацією, 49 угод з Російською Федерацією припинили своє існування. Це 2 міждержавні угоди, 25 міжурядових, 19 міжвідомчих і 3 міжрегіональних», - заявив міністр.

Він пообіцяв послідовно продовжити цю роботу.

«Зараз на відпрацюванні перебувають ще майже 50 угод. Це, так би мовити, другий пакет. І ми переглядаємо всю договірну базу з Російською Федерацією», - сказав Клімкін.

Нагадаємо, 6 грудня минулого року Верховна Рада схвалила припинення дії даного договору 6 грудня. 11 грудня закон був опублікований в газеті Голос України.

Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ було підписано в Києві 31 травня 1997 року. Він набув чинності 1 квітня 1999 року терміном на 10 років з автоматичним продовженням на наступні десятирічні періоди за відсутності заперечень сторін. Це основоположний документ російсько-українських відносин, який передбачає стратегічне партнерство двох країн.

Москва назвала відмову Києва від продовження договору деструктивним кроком і висловила глибоке співчуття у зв'язку з таким рішенням керівництва України.

Дія документа припиниться з 1 квітня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: