Швейцарський суд скасував арешт акцій «Газпрому»

Читать на русском
У Нафтогазі заявили, що акцій просто не знайшли, а вердикт суду підтверджує дійсність рішення арбітражу і можливість примусового вилучення акцій Газпрому в разі їхнього виявлення.

Суд швейцарського кантону Цуг скасував рішення про забезпечувальні заходи на акції російської компанії Газпром в Північному потоці.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 17 січня, повідомляє прес-служба компанії.

Повідомляється, що суд 6 січня повністю скасував свою постанову від 29 травня 2018 року про накладення забезпечувальних заходів на акції Газпрому в Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG і на права вимоги Газпрому до цих компаній.

Водночас у прес-службі Нафтогазу заявляють, що цим самим суд підтвердив дійсність рішення арбітражу і можливість примусового виконання цього рішення в Швейцарії.

У НАК повідомили, що зареєстровані в Швейцарії компанії Nord StreamAG і Nord Stream2AG «запевнили судових виконавців, що вони не можуть виконати рішення суду про замороження акцій, що належать Газпрому, оскільки акції випущені в документальній формі, і у них таких акцій немає».

«Тому своє рішення про замороження активів «Газпрому», оскільки вони не знайшлися в Швейцарії, суд у Швейцарії скасував», - йдеться в повідомленні Нафтогазу в Twitter.

При цьому в Нафтогазі відзначили, що «випадково знайшли частину цих акцій у Великобританії».

«Дочірня компанія Газпрому змушена була зобов'язатися перед судом у Лондоні нічого з цими акціями не робити до подальшого рішення суду», - заявили в Нафтогазі.

Як повідомлялося, раніше суд швейцарського кантону Цуг вже відновлював арешт акцій компаній Nord Stream і Nord Stream 2, що належать російському Газпрому, і який був попередньо знятий.

Нагадаємо, в кінці лютого 2018 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив вимоги Нафтогазу, зобов'язавши Газпром виплатити українській компанії $ 4,63 млрд за недопостачання газу за транзитним договором. З урахуванням боргу української сторони за поставлений газ близько $ 2,1 млрд, російська компанія ще винна $ 2,56 млрд.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: