Голова ОБСЄ розповів про свій візит на Донбас

Читать на русском
Голова ОБСЄ Мирослав Лайчак після свого офіційного візиту в Україну заявив, що шокований умовами життя людей біля лінії зіткнення на Донбасі.

Голова ОБСЄ Мирослав Лайчак після свого офіційного візиту в Україну заявив, що шокований умовами життя людей біля лінії зіткнення на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ, пише «Слово і Діло».

Місія ОБСЄ помітила важке озброєння на луганському напрямку11 січня на південному заході від Луганська біля Кришталевого (колишній Красний Луч) спостерігачі зафіксували 22 реактивні системи залпового вогню БМ-21 Град.

Лайчак повідомив, що під час візиту став свідком щоденних труднощів, з якими стикаються місцеві жителі.

«Криза в Україні й навколо неї є головним пріоритетом головування Словаччини в ОБСЄ. Перебуваючи на місці, я бачу критичну роботу, яку виконує ОБСЄ, й те, скільки ще належить зробити. Для постраждалих цей конфлікт диктує їхнє повсякденне життя. Прямий обстріл або той, що пройшов поблизу, – це повсякденна реальність. Нам потрібно працювати краще й пропонувати нові та інноваційні ідеї для поліпшення умов їх життя», – передає слова Лайчака прес-служба.

Голова ОБСЄ заявив, що «шокований тривожними умовами життя людей, що живуть біля лінії зіткнення на сході країни», й закликав сторони «активізувати свої зусилля щодо мирного політичного врегулювання кризи».

Раніше Мирослав Лайчак заявив, що для ОБСЄ питання Криму, Азовського моря та шляхи мирного вирішення ситуації на Донбасі є пріоритетом роботи організації. Нагадаємо, голова Організації з безпеки та співпраці в Європі Мирослав Лайчак вперше прибув в Україну й провів зустріч із представниками Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в країні.

Нагадаємо, в ОБСЄ застерегли, що конфлікт між Росією та Україною може знову загостритися.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: