Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Куніцин

Читать на русском
Сергій Куніцин пройшов до Верховної Ради в грудні 2014 року замість Юрія Стеця, призначеного міністром.

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Куніцин (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Куніцин пройшов до Верховної Ради в грудні 2014 року замість Юрія Стеця, призначеного міністром інформаційної політики. За час своєї каденції Куніцин дав 13 обіцянок (частина з них із програми партії, за списками якої він пройшов до парламенту), з них виконав 5, а 2 – провалив.

У передвиборчій програмі була обіцянка про те, що влада в областях належатиме виконкомам, сформованим обраними обласними радами. Але Куніцин провалив цю обіцянку, проголосувавши за законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби». Згідно з цим законопроектом, скасовуються конкурси на посади голів місцевих державних адміністрацій та їхніх заступників, а також голів РДА. Тепер їх призначає президент, що прямо суперечить обіцянці.

На голосування за законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо Суспільного телебачення і радіомовлення України» депутат не прийшов, проваливши, таким чином, програмну обіцянку домогтися створення громадського телебачення.

У серпні 2016 року Куніцин запевнив, що в Україні будуть відновлені виступу сімферопольського футбольного клубу «Таврія». Депутат зазначив, що команда базуватиметься в Бериславі й почне грати зі стадії аматорських команд. У листопаді «Таврія» подала заявку до Федерації футболу України на атестацію для участі в Другій лізі сезону 2017/2018. У 2017 році клубу надали атестат для участі в Другій лізі. Свої виступи команда почала в 2018 році, тож Куніцин обіцянку виконав. Щоправда, в «Таврії» немає стабільного фінансування та бази для тренувань.

Також Куніцин виконав програмну обіцянку домагатись обрання парламенту за відкритими партійними списками. В листопаді 2017 року він підтримав проект Виборчого кодексу, в якому, зокрема, передбачається механізм обрання народних депутатів за системою відкритих пропорційних списків.

У процесі виконання в нього залишаються ще шість обіцянок. У березні 2016 року народний депутат пообіцяв, що в Україні регулярно проводитимуться футбольні турніри «Крим – це Україна!». У 2016-2018 роках турнір проводили в серпні.

Крім того, згідно з програмою партії, Куніцин обіцяв домогтися перетворення Антимонопольного комітету на ключовий економічний регулятор. З трьох законопроектів щодо АМКУ, які ухвалив парламент, нардеп підтримав лише один – «Про внесення змін до закону України «Про захист економічної конкуренції (щодо підвищення ефективності системи контролю за економічними концентраціями)». Ще низка законодавчих ініціатив чекає на розгляд у Раді.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: