Робота ВР напередодні виборів: чого чекати від РФ та в чому небезпека

Читать на русском
Валерій Димовполітолог

Враховуючи ситуацію, ми залежимо від країни-агресори. Тому порядок денний формуватиметься також звідти. Росія не погоджується із суб’єктивізацією України за всіма напрямками – від церковного до інформаційного.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Валерій Димов, аналізуючи діяльність ВР у виборчий рік.

«Якщо доведене втручання РФ у вибори в США, європейських країнах, то Україна, тим більше в інформаційному вимірі, залишається під тотальним впливом Росії. Парламент, хоче він того чи ні, але змушений буде реагувати на те, що йому підкидатимуть іззовні», – зазначив Димов.

Однак «меню з провокацій» пропонуватимуть і наші кандидати в президенти. Особливо ті, що змагатимуться за ресурси, прихильність і гроші Кремля, додав він.

Політолог припустив, що будуть спроби підкидати події, які фокусуватимуть увагу суспільства й на які реагуватиме парламент.

Хто з нардепів виконав і провалив найбільше обіцянок під час 9-ї сесії Верховної РадиБільше половини народних обранців не виконали жодної обіцянки, які вони дали під час 9-ї сесії Верховної Ради.

«Ми входимо в доволі непростий і цікавий період з точки зору подієвості. Проте цей період небезпечний для країни. Війна триває. Поки депутати чубляться, не лише в хлопів чуби тріщать, але й українські громадяни сидять у російських тюрмах. Українські моряки визнають себе військовополоненими, називають війну війною й точно знають, хто агресор», – пояснив він.

За його словами, РФ розхитуватиме ситуацію в Україні й пропонуватиме два варіанти – або так, як хоче Кремль, або ескалація.

«Своєю чергою небезпека в тому, що в нас Медведчук, Бойко, Вілкул, Новинський, Тимошенко та інші кандидати так боротимуться за «мир», що каменя на камені не залишиться», – підкреслив експерт.

Заручники також впливатимуть на ситуацію й використовуватимуться задля впливу на політичні процеси в Україні, уточнив він.

«Грубо кажучи, в Кремлі торгуватимуть заручниками за довжину повідка, на який намагатимуться посадити Україну. Все це впливатиме на порядок денний нашої країни», – резюмував Валерій Димов.

Підсумки роботи 9-ї сесії Ради – на нашій інфографіці.

Як з'ясувало «Слово і Діло», Порошенко став краще виконувати свої обіцянки в 2018 році.

Що президент обіцяє зробити в 2019 році – за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: