Гройсман озвучив терміни отримання другого траншу ЄС

Читать на русском
Кабінет міністрів розраховує отримати півмільярда євро від Євросоюзу вже на початку наступного року.

Україна може отримати другий транш макрофінансової допомоги Євросоюзу в 500 мільйонів євро на початку 2019 року.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба Кабміну за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Володимира Гройсмана з віце-президентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом у понеділок, 17 грудня.

«Україна та Європейський Союз сподіваються завершити програму, отже, отримати другий транш чинної програми макрофінансової допомоги в обсязі 500 мільйонів євро на початку 2019 року», – йдеться в повідомленні.

Єврокомісар сказав, що стабілізація макрофінансової ситуації в Україні стала стимулом в ухваленні рішення про виділення фіндопомоги.

«Тому ЄС розраховує, що Україна й надалі збереже темпи реформ і приділить увагу точковим змінам у податковій, енергетичній, загальнофінансовій і соціальній сферах», – ідеться в повідомленні.

У Кабміні повідомляють, що в понеділок у Брюсселі представники України та ЄС підписали декілька угод, у тому числі спрямованих на підтримку та впровадження в Україні енергопостачання, зміцнення інституційної спроможності українських органів влади й підвищення ефективності реформ у сфері професійно-технічної освіти в Україні.

Зокрема, підписана угода з Єврокомісією про фінансування Програми підтримки енергоефективності в Україні EE4U-II, яка передбачає, що ЄС надасть другий транш фінансової допомоги в розмірі 54 млн євро на підтримку роботи Фонду енергоефективності.

Нагадаємо, перший транш у 500 млн євро Україна отримала від ЄС 11 грудня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: