В ЄС назвали терміни другого траншу Україні

Читать на русском
Наступні 500 мільйонів євро можуть бути переведені вже навесні, але за виконання відповідних умов.

Євросоюз може виділити Україні другий транш макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро навесні наступного року.

Як пише «Слово і Діло» про це заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Гюґ Мінгареллі, повідомляє в середу, 19 грудня, УНІАН.

Євросоюз надав Україні ще один багатомільйонний траншЄвропейський союз виділив Україні другий транш у 54 млн євро. Перший був наданий у червні.

Зазначається, що таку заяву посол зробив на прес-конференції за підсумками засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке відбулося в Брюсселі.

За його словами, комісар Європейського Союзу з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення Йоганнес Ган «підкреслив той факт, що другий транш нашої макрофінансової допомоги в розмірі 500 мільйонів євро може бути виділений із наступної весни, якщо буде забезпечене виконання Україною необхідних умов».

Як повідомлялося, 11 грудня Єврокомісія надала Україні перший транш макрофінансової допомоги номінальним обсягом 500 мільйонів євро у вигляді позики під процентну ставку 1,25% річних із погашенням у квітні 2033 року. Виділення другого траншу залежить від виконання Україною зобов'язань щодо реалізації секторальних реформ, зокрема в галузі енергетики.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Кабмін сподівається отримати другий транш на півмільярда євро від Євросоюзу вже на початку наступного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: