Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Сергій Кудлаєнко

Читать на русском
Сергій Кудлаєнко провалив лише дві обіцянки. Зокрема, не лобіював у Раді питання спрощення ввезення гуманітарних вантажів для зони бойових дій.

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Сергій Кудлаєнко (фракція «Блоку Петра Порошенка»).

Кудлаєнко був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за загальнодержавним багатомандатним округом. Наразі депутат є заступником голови парламентського комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування. За час своєї каденції він дав 15 обіцянок (частина з них із передвиборчої програми партії, за списками якої Кудлаєнко пройшов до Ради), 7 з яких виконав (47%), а 2 – провалив.

На початку 2017 року народний депутат пообіцяв лобіювати у Верховній Раді питання спрощення ввезення гуманітарних вантажів для зони бойових дій. «Найближчим часом разом із колегами будемо лобіювати в ВР питання безкоштовного санаторного лікування учасників АТО й спрощення ввезення гуманітарних вантажів для зони бойових дій», – сказав Кудлаєнко. Але більш ніж за рік внести таку ініціативу до парламенту не зміг, тому обіцянка провалена.

У 2015 році Кудлаєнко запевнив, що підтримуватиме на законодавчому рівні повноцінну інтеграцію людей з обмеженими можливостями в суспільне життя. «Підтримка повноцінної інтеграції людей з обмеженими фізичними можливостями в суспільне життя є ознакою демократичної держави, й ми будемо підтримувати цей напрямок діяльності влади», – зазначив він. Свого слова депутат дотримав, у парламенті він голосував за законопроекти щодо захисту інвалідів. Ідеться, зокрема, про законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту інвалідів, які не мають права на призначення пенсії або соціальної допомоги» та «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення інвалідів автомобілями».

Також нардеп виконав обіцянку й підтримав законопроект щодо реформування системи послуг житлово-комунального господарства. І в 2017 році він голосував у першому читанні за проект Виборчого кодексу, виконавши програмну обіцянку партії домагатись обрання парламенту за відкритими партійними списками.

У процесі виконання в Кудлаєнка залишаються ще шість обіцянок. У 2017 році він узяв зобов'язання лобіювати в парламенті питання безкоштовного санаторного лікування учасників антитерористичної операції. Нардеп підтримав законопроект «Про внесення змін до закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (щодо першочергового безоплатного забезпечення санаторно-курортним лікуванням інвалідів війни, які брали участь в антитерористичній операції)», але голосів для його ухвалення все одно не вистачило. Тож поки до виконання обіцянки далеко.

Має депутат домогтися перекриття ухилення від сплати податків через офшори. Але, як і його колеги з фракції «Блоку Петра Порошенка», нічого для реалізації цього запевнення не зробив.

Крім того, згідно з передвиборчою програмою партії, Кудлаєнко має домогтися перетворення Антимонопольного комітету на ключовий економічний регулятор. За три законопроекти, що стосуються діяльності АМКУ та прозорості його рішень, нардеп голосував. Ще низка ініціатив чекає на розгляд у Раді.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів Уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: