Трамп підписав закон про боротьбу з антисемітизмом

Читать на русском
У законі зазначено, що є нагальна потреба забезпечити безпеку європейських єврейських спільнот, включаючи синагоги, школи, кладовища та інші інститути.

Президент США Дональд Трамп підписав у вівторок, 15 січня, закон про боротьбу з антисемітизмом, як в Америці, так і за кордоном, включаючи Європу.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому, пише «Слово і Діло».

Як довго триватиме «шатдаун» та чи знайде Трамп компроміс із демократами?Часткове зупинення роботи федеральних установ у США, що розпочалося 22 грудня 2018 року, побило попередній рекорд за тривалістю й стало найтривалішим в історії країни.

Відзначається, що в основі документа лежить законопроект, який республіканці внесли до Конгресу ще в 2017 році. Передумовами до нього, як випливає з самого документу, стало «стійке зростання числа антисемітських інцидентів у Європі, в результаті яких європейські євреї стають цілями фізичного або словесного переслідування та навіть нападів терористів».

У законі зазначено, що є нагальна потреба забезпечити безпеку європейських єврейських спільнот, включаючи синагоги, школи, кладовища та інші інститути.

Згідно з документом, США повинні акцентувати увагу на важливості боротьби з антисемітизмом на міжнародних майданчиках, таких як ООН, структури Євросоюзу та ОБСЄ. При цьому Держдепартамент буде ретельно документувати випадки прояву антисемітизму в світі.

Також документом вносяться корективи до закону 1998 про свободу релігій у світі. Зокрема, тепер до щорічного звіту про свободу релігій, який готує Держдепартамент, потрібно включити окремий розділ, присвячений антисемітизму в Європі.

Раніше Трамп відкинув звинувачення в роботі на Кремль.

Також нагадаємо, Трамп оголосив про початок виведення військ із Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: