Стало відомо, скільки парафій перейшли до ПЦУ з УПЦ МП

Читать на русском
Близько 70 церковних парафій перейшли до Православної церкви України, заявила представник президента у Верховній Раді, нардеп Ірина Луценко.

Близько 70 церковних парафій перейшли до Православної церкви України.

Про це заявила представник президента у Верховній Раді, нардеп Ірина Луценко під час засідання Погоджувальної ради парламенту, передає «Слово і Діло».

Епіфаній назвав кількість парафій ПЦУЗараз об'єднана церква налічує приблизно сім тисяч православних парафій, говорить митрополит. Автокефальна Православна церква України налічує близько семи тисяч парафій.

Зазначимо, раніше під час засідання Погоджувальної ради спікер ВР Андрій Парубій зазначив, що цього тижня ВР може розглянути закон про перехід церковних громад до ПЦУ.

«Уже близько 70 парафій перейшли з УПЦ МП до нашої автокефальної української церкви. Тому завдання України – зберегти міжконфесійний мир, але передбачити найбільш прийнятну модель такого переходу парафій до тих, які вони бажають відвідувати. Тому глава держави наголошує на важливості ініціативи голови ВРУ щодо внесення на розгляд парламенту законопроекту, який забезпечить право релігійних громад на зміну підлеглості», – поінформувала представник президента.

Нагадаємо, Парубій заявив, що в четвер парламент може розглянути новий законопроект про перехід церковних громад до Православної церкви України. Він підкреслив, що раніше зареєстрований законопроект №4128 не враховує всіх процедурних юридичних нюансів, тому буде розроблений новий документ.

Як повідомлялося, в комітеті з питань культури і духовності повідомляли, що після отримання томосу про автокефалію ПЦУ у Верховній Раді можуть зареєструвати новий законопроект про перехід церковних громад тп об'єднання з ПЦУ.

Додамо, спікер Ради підкреслював, що законопроект про перехід парафій до ПЦУ потрібно ухвалити якомога швидше, щоб спростити механізм переходу громад до нової церкви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: