Чи пробиватиме РФ сухопутний коридор до Криму?

Читать на русском
Андрій Горбенкополітолог

Росіяни вже намагалися пробити сухопутний коридор, але в них нічого не вийшло. Якщо в них не вийшло це в 2014 та 2015 роках, то зараз це точно не вийде.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Горбенко, оцінюючи заяву Сергія Наєва про те, що РФ хоче створити сухопутний коридор до Криму.

«Уся турбулентність із війною буде пов'язана радше із заявами, а не практичними діями. Практичні дії, напевно, якщо це буде потрібно, можуть полягати лише в тому, що військові дії будуть або жорсткішими, або слабшими», – зазначив Горбенко.

«Проте якщо в Москві не зовсім дурні, то до виборів має бути перемир'я й тиша», – додав він.

Щойно РФ ітиме якісь загострення, в Порошенка зростатиме рейтинг. Він практично єдиний із кандидатів, хто прямо й чітко заявляє, що армія – це його фішка, уточнив експерт.

«Позитивні бали Порошенко отримає, якщо буде реальне загострення. Що може не принести позитивних балів? Це щось схоже на велику поразку. Велика поразка в сьогоднішній ситуації, напевно, вже неможлива. Дійти до Києва за три дні вже не вийде. Інша армія, інша готовність, інша підтримка. Так, як хотіли б у РФ, уже не вийде», – пояснив він.

Як Росію змушують зняти блокаду Азовського моряПісля інциденту 25 листопада Росія почала пропускати судна через Керченську протоку, але до повного зняття блокади ще далеко.

На його думку, захоплення кораблів РФ в Азовському морі було пробним кроком Кремля.

«Щось за принципом «а що буде, якщо ми в передвиборчому стані підемо на загострення?», – підкреслив політолог.

У підсумку, за його словами, ми побачили, що президент лише виграв. Одразу ж після агресії РФ була підтримка США, союзників, у Росію летіло «дипломатичне каміння», а в Порошенка з'явився черговий привід показати, що він військовий президент і все під контролем.

«Тому, з точки зору виборів, росіяни, якщо не зовсім дурні, мовчатимуть, навіть підуть на перемир'я. Тому що чи не кожне загострення гратиме на користь Порошенка. А Кремль, судячи з усього, влаштує будь-який президент, окрім Порошенка», – резюмував Андрій Горбенко.   Відзначимо, що дії РФ у Керченській протоці критикують у низці європейських країн і США. У НАТО заявили, що стежать за розвитком подій у Керченській протоці, й закликали до стриманості та деескалації напруження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: