Пожежу на хімзаводі в Калуші загасили

Читать на русском
Рятувальники ліквідували вогонь на підприємстві. Поліція повідомила, що займання сталося через порушення правил безпеки. Через інцидент відкрито кримінальну справу.

Пожежу на хімхзаводі в місті Калуш Івано-Франківської області ліквідували.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС, пише «Слово і Діло».

В Україні встановили антирекорд за кількістю жертв на пожежахОсновною причиною трагедій є недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами.

У поліції області повідомляють, що пожежа виникла через порушення правил безпеки під час виконання робіт. В результаті пожежі виникла серйозна загроза для підприємства.

За фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 272 КК (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на виробництві або будь-якому підприємстві особою, яка зобов'язана їх дотримуватися).

Правопорушення передбачає штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи терміном до двох років, або обмеження волі терміном до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років або без такого.

У поліції повідомили, що смолоскипне горіння пірогазу відбувалося орієнтовно до 01:00 13 січня.

«Пожежу заборонено гасити, бо здійснювалося охолодження сусідніх будівель. Інженерно-технічним персоналом було перекрито засувки. Тому, пірогаз виходив з тієї труби, яка зазнала пошкодження. Незважаючи на те, що пожежа вночі 13 січня локалізована, досі триває процес тління. На місці створено штаб пожежогасіння», - йдеться в повідомленні.

У поліції додали, що постраждалих в результаті інциденту немає.

Нагадаємо, 13 січня в Калуші на хімзаводі виникла пожежа. На заводі відбувалося смолоскипне горіння пірогазу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: