В Україні встановили антирекорд за кількістю жертв на пожежах

Читать на русском
Основною причиною трагедій є недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами.

На пожежах в Україні за два дні загинули майже 30 осіб.

Про це повідомляє ДСНС у четвер, 3 січня, пише «Слово і Діло».

У ДСНС повідомили, скільки людей загинуло на пожежах з початку рокуРятувальники відзначають, що в холодну пору року, коли стартує опалювальний сезон, кількість пожеж різко зростає.

«Дуже прикро, що починати новий, 2019 рік випадає сумним антирекордом. Відразу 28 громадян загинули на пожежах у житловому секторі протягом 1 і 2 січня. Як і завжди, основною причиною нещасть є власна недбалість громадян, а також свідоме нехтування протипожежними нормами», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, 1 січня три людини загинули під час пожеж у Чернігівській області - у Чернігові, місті Борзна і селі Вишневе. Крім того, вчора в Станиці Луганській у Луганській області під час гасіння пожежі в приватному будинку рятувальники виявили тіло загиблого чоловіка, а в селі Гранітне Донецької області під час пожежі загинула жінка.

У цей же день в місті Благовіщенське Кіровоградської області вогонь забрав життя чоловіка 1938 року народження, а в Перечинщині, що в Закарпатській області, спалюючи побутове сміття, важко травмувалася 58-річна жінка.

Рятувальники закликали українців неухильно дотримуватися протипожежних норм.

Напередодні в Запоріжжі на вулиці Ситова сталася пожежа у квартирі на 11-му поверсі житлового будинку. В результаті загинули двоє людей - 78-річний чоловік і 76-річна жінка.

А в Подільському Одеської області згорів приватний будинок. Пожежні виявили всередині тіло загиблого господаря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: