Обіцянки країни чудес. Як працює народний депутат Олег Кришин

Читать на русском
Народний депутат Олег Кришин обіцяє не дже багатой уже більш ніж половину своїх запевнень виконав.

Час підбити підсумки роботи Верховної Ради VIII скликання й подивитись, як кожен окремо взятий народний депутат виконував те, що пообіцяв перед виборами, а також під час каденції. Щодня «Слово і Діло» аналізуватиме рівень відповідальності двох народних обранців, поки не пройдеться всім списком парламентарів. Причому рівень відповідальності нардепів наш портал відстежує з моменту їх вступу на посаду. Сьогодні ми розбирались, як працює Олег Кришин (фракція «Народного фронту»).

Кришин був обраний до Верховної Ради в листопаді 2014 року за одномандатним виборчим округом №34 (Дніпропетровська область). За час своєї каденції депутат дав лише 9 обіцянок, виконав – 5 (55%), а одну – провалив.

Єдина обіцянка, яку не виконав народний депутат, – домогтися послідовного реформування системи охорони здоров'я. У жовтні 2017 року Верховна Рада ухвалила законопроект про медичну реформу, але Кришин за нього не голосував.

Виконав Кришин свою передвиборчу обіцянку сприяти забезпеченню державної підтримки вітчизняного виробника. Він виступив одним з ініціаторів законопроектів «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо масштабного стимулювання вітчизняного виробництва, залучення прямих іноземних інвестицій та розвитку малого й середнього підприємництва)», який поки чекає на розгляд у парламенті, та «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав вітчизняного сільськогосподарського товаровиробника» (вже ухвалили). Також у Раді він голосував за проекти законів «Про реструктуризацію заборгованості державного підприємства «Антонов» і «Купуй українське, плати українцям».

Крім того, депутат виконав обіцянку домогтися підвищення пенсій. Восени 2017 року він проголосував за пенсійну реформу, згідно з якою виплати перерахують 10 мільйонам пенсіонерів, знімається додаткове оподаткування виплат працюючих пенсіонерів у 15%, а також надаються фінансові гарантії для дітей-інвалідів, інвалідів із дитинства, пенсіонерів, які не мають повного робочого стажу, та осіб без права на пенсію.

У парламенті Кришин систематично підтримував законопроекти, спрямовані на реформування системи житлово-комунального господарства, й виконав відповідну програмну обіцянку. Йдеться про законопроекти «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб'єктів господарювання у сфері теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення», «Про комерційний облік комунальних послуг» та «Про житлово-комунальні послуги».

Ще три обіцянки в Кришина залишаються в процесі виконання. Зокрема, він має сприяти відродженню сільського господарства. Депутат докладає зусиль, щоб виконати цю обіцянку: голосував за законопроекти «Про внесення зміни до статті 17-2 закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» (щодо потужностей тваринницьких ферм і комплексів)» і «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств». Крім того, сам зареєстрував кілька ініціатив, спрямованих на підтримку сільського господарства.

Але на голосування за законопроект «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення та діяльності сімейних фермерських господарств» не прийшов.

Подивитись, як виконують свої обіцянки інші нардепи, про яких ми писали раніше, можна в рубриці «Обіцянки країни чудес».

Ви можете також перевірити кількість обіцянок та якість їх виконання будь-яким політиком, скориставшись нашою відеоінструкцією.

Усі обіцянки чинних народних депутатів уже проаналізовані за методологією «Слова і Діла». Прочитати аналіз кожної обіцянки будь-якого нардепа можна в рубриці «Верховна Рада» в розділі «Політики».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: