Зникнення речдоків у справі НАБУ: у фірми-фігуранта змінилися власники

Читать на русском
Українські поліцейські встановили, що напередодні зникнення речдоків у справі Національного бюро у фірми-фігуранта змінилися власники.

Слідчі Національної поліції встановили, що напередодні зникнення речових доказів у кримінальному провадженні детективів Національного антикорупційного бюро у фірмі-хранителя змінився директор і засновник.

Про це йдеться в ухвалах Овідіопольського районного суду Одеської області, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 6 листопада до чергової частини Авангардівського відділення поліції Овідіопольського відділення поліції Головного управління Нацполіції в Одеській області надійшло повідомлення від чергового про те, що йому надійшло телефонне повідомлення детектива НАБУ про те, що речдоки в справі НАБУ відсутні на складах «Агат-2016».

Під час досудового розслідування поліцейських було встановлено, що речдоки у вигляді тютюнових виробів відповідно до договору про зберігання тимчасово вилученого майна та речових доказів були передані ТОВ «Агат-2016» згідно з актами приймання-передачі. Акти були завірені підписом керівника «Агат 2016» в особі Віталія Капітанчука.

Надалі під час досудового розслідування встановлено, що 13 вересня 2018 року року була здійснена заміна засновника й керівника фірми з Капітанчука, який на той час користувався абонентським номером мобільного оператора «Київстар», та Андрія Кошурби, який користувався номером оператора «Водафон». Також було встановлено, що посередником у вищезгаданій угоді була людина на ім'я Олександр, яка на той час користувалася мобільним номером оператора «Київстар».

Так, поліцейські просили суд надати доступ до інформації за абонентським номером екс-директора «Агат 2016» і посередника на ім'я Олександр. Також слідчі просили доступ до інформації за номером колишнього власника фірми Кошурби. Обидва клопотання суддя задовольнив.

Нагадаємо, в Одесі зникли речові докази в справі НАБУ й поліція їх шукає. Також поліція вивчила справу фірми «Агат 2016».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: