Лікарям дозволили укладати декларації з українцями понад норму

Читать на русском
Відтепер для лікарів первинної медичної допомоги з'явилася технічна можливість укладати декларації з українцями понад рекомендовану кількість.

В Україні зараз з'явилася технічна можливість укладати декларації з лікарями понад рекомендовану кількість.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє в п'ятницю, 11 січня, прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Як українці оцінюють медреформу: більш ніж половина пацієнтів не задоволені професіоналізмом лікарівЗраду чи перемогу принесла українцям медична реформа, спробували з’ясувати соціологи. Але наші люди, здається, ще остаточно не розібралися.

За даними Міністерства охорони здоров'я, раніше відомство затвердило оптимальний обсяг практики для терапевта в розмірі 2 тисяч декларацій, для сімейного лікаря – 1800, для педіатра – 900.

«Є хороша новина: відтепер з'явилася технічна можливість укладати декларації з лікарями первинної медичної допомоги понад рекомендовану кількість, затверджену Міністерством охорони здоров'я», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, в міністерстві уточнили, що з 10 січня 2019 року в лікарів є технічна можливість укладати декларації понад рекомендовану кількість, для чого запроваджуться коригувальні коефіцієнти.

Як зазначається, зміни були внесені до електронної системи згідно з постановою Кабміну від 18 грудня 2018 року.

Раніше стало відомо, що Міністерство охорони здоров'я не заборонило громадянам викликати сімейного лікаря або терапевта додому, це питання має вирішуватись особисто між пацієнтом і лікарем.

Перед цим у МОЗ пояснили, як обслуговуватимуть українців, які не обрали лікаря.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: