У Києві в 2018 році демонтували менше незаконних МАФів, ніж обіцяли

Читать на русском
Кличко провалив обіцянку демонтувати 1,6 тисячі кіосків у столиці протягом 2018 року. У мерії повідомили, що з вулиць прибрали трохи більш ніж тисячу незаконних МАФів.
Віталій КличкоСлово і Діло

Мер Києва Віталій Кличко не виконав обіцянку демонтувати 1,6 тисячі незаконних МАФів протягом 2018 року.

Таку обіцянку він дав 2 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Більшість МАФів не сплачують податків, без дозволів підключаються до електромережі. Від цього атавізму нам потрібно поступово відходити», – сказав мер Києва», додавши, що в 2018 році в трьох районах столиці – Дарницькому, Дніпровському та Деснянському – демонтують велику кількість незаконних малих архітектурних форм.

«Цього року ми демонтуємо 1,6 тисячі незаконних МАФів. Ми маємо визначати, й ми це робимо, ті місця, де МАФи можуть розміщуватися, й люди мають на конкурсних засадах отримувати можливість торгувати», – сказав Віталій Кличко.

Віталій КличкоМіський голова Києва

За місяць на Андріївському узвозі демонтували один з останніх торгових кіосків. Влітку біля Національного авіаційного університету прибрали МАФ площею 220 квадратних метрів і знесли кіоски біля метро «Нивки».

На початку 2019 року перший заступник директора Департаменту міського благоустрою Тарас Панча розповів, що в 2018 році в місті демонтували 942 незаконні тимчасові споруди для провадження підприємницької діяльності, 154 засоби пересувної дрібнороздрібної торгівлі (переважно кафе на колесах), 224 дрібних тимчасових елементи благоустрою – гаражі, шлагбауми, паркувальні пристрої.

Однак, незважаючи на проведену роботу, з вулиць Києва все-таки прибрали менше, ніж обіцяні 1,6 тисячі МАФів, тому обіцянка Кличка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Кличко дав 386 обіцянок, з яких 187 виконав, а 118 – провалив.

Раніше ми писали, що Кличко не встиг обладнати 60 нових футбольних майданчиків у 2018 році.

Також ми повідомляли, що в Кличка анонсували капітальний ремонт мосту Метро.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: