Облаштування системи управління кордоном у Харківській області не встигли завершити в 2018 році

Читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков провалив обіцянку про те, що в Харківській області буде завершене облаштування системи управління кордоном до кінця 2018 року.

Таку обіцянку він дав 17 червня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«До кінця року в Харківській області буде завершене облаштування системи управління кордоном. Інженерне облаштування кордону триває, незважаючи ні на що. Кордон ыз Росією буде облаштований, попри всі протистояння проросійських сил. Саме в Харківській області протяжність кордону 270 кілометрів, 220 ми вже облаштували. Паралельно тривають роботи на Луганській та Сумській ділянках кордону», – написав Аваков у Facebook.

Наприкінці 2018 року голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що в Харківській області будівництво кордону практично завершене, розпочалося – в Луганській і Сумській областях, і додав, що проект «Стіна» – це інтелектуальна охорона державного кордону.

Згідно з листом Державної прикордонної служби від 8 січня 2019 року, в межах Харківської області, на ділянках відповідальності підрозділів, які охороняють державний кордон протяжністю близько 113 кілометрів, розгорнуті 4 комплекси відеоконтролю та сигналізації. У 2019 році планується розгорнути ще 5 таких комплексів на ділянках відповідальності підрозділів, які охороняють державний кордон у межах Харківської області, протяжністю близько 166 кілометрів (разом 279 кілометрів).

Незважаючи на те, що в 2018 році інженерне облаштування державного кордону в Харківській області було практично завершене, систему управління кордоном там завершуватимуть уже в 2019 році. Тому обіцянка міністра отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Аваков дав 179 обіцянок, з яких 74 виконав, а 54 – провалив.

Раніше ми писали, що Аваков не зміг збільшити кількість нарядів патрульної поліції до обіцяного числа.

Також ми повідомляли, чи стали міністри Гройсмана краще виконувати обіцянки в 2018 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: