Держбюджет-2019: скільки регіони витратять на освіту та медицину

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує аналізувати державний бюджет на 2019 рік. Його витрати істотно зросли порівняно з торішнім документом. Зокрема, на медицину передбачено майже на 53% більше коштів, а на освіту – майже на 29% більше. Сьогодні розбираємося, скільки на ці цілі витратять регіони.

У бюджеті на забезпечення медичних заходів у регіонах закладено 6 мільярдів гривень – на 9,3% більше, ніж минулого року. Найбільше коштів передбачено на Київ – 573,1 мільйона гривень, на 6,7% більше, ніж минулого року. Трохи менше отримає Дніпропетровська область – 551,2 мільйона гривень, далі йде Одеська область – 426,5 мільйонів гривень. Найменше на ці цілі витратить Чернівецька область – 94,7 мільйона гривень. Трохи скоротилися витрати на медичні заходи в Луганській області – на 17,4%.

На забезпечення підручниками закладів середньої та професійно-технічної освіти в бюджеті передбачено 755,5 мільйонів гривень. Цифра порівняно з 2018 роком не змінилась, а зростання витрат на одні регіони відбуватиметься за рахунок скорочення витрат на інші. Найбільше витратить на підручники Київ – 98,8 мільйонів гривень, але це майже на 13,5% менше, ніж минулого року. Зате майже на 21% більше передбачено для Чернівецької області, а Донецькій, навпаки, урізали – на 26,7%.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, «Слово і Діло» зібрало, які рекорди та в яких галузях встановили області минулого року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: