Назвали найбільш комфортний регіон України для ведення бізнесу

Читать на русском
Автори дослідження рекомендують регіонам автоматизувати систему отримання дозволів та забезпечити прозорість містобудівної документації.

Найбільш комфортними для ведення бізнесу регіонами в Україні є Вінницька, Івано-Франківська та Житомирська області.

Як пише «Слово і Діло», про це свідчать дані рейтингу Regional Doing Business 2018, який у четвер, 11 жовтня, представили в Києві Офіс ефективного регулювання (BRDO) і Союз українських підприємців (СУП), повідомляє DW.

Як мажоритарники Вінницької області обіцяли облаштувати округиКучеру належить відремонтувати дах в будинку пам'ятки архітектури, а Юрчишину варто подбати про ФАПи в окрузі.

«Незважаючи на позитивну динаміку, українські регіони мають дві глобальні проблеми, і вони, на жаль, залишаються незмінними. Перша - підключення до електромереж. У всіх областях за останній рік ситуація погіршилася. Друга - пайова участь у розвитку інфраструктури - платіж, який обріс корупційною складовою», - прокоментувала віце-президент СУП Олена Шуляк результати дослідження.

Дослідження проводиться другий рік поспіль, в опитуванні взяли участь 1,3 тис. підприємців, уточнила вона.

Згідно з результатами дослідження, в загальному рейтингу Вінницька область підвищила свій результат на 8 балів, порівняно з рейтингом-2017, і отримала 334 бали з максимальних 600. При цьому вона показала найкращий результат за всіма шістьма категоріями - створення підприємства, отримання дозволів на будівництво, оформлення земельної ділянки, приєднання до електромереж, сплата місцевих податків і електронні сервіси.

Івано-Франківська область на один бал поліпшила показник, порівняно з минулим роком, і в загальному рейтингу набрала 332, Житомирська загалом отримала 313, що на 11 балів більше від минулорічного показника. Найгірший результат у Чернівецькій області - 247 балів (+13), у Запорізькій - 253 (-2), Луганській - 260 (+2).

Автори дослідження рекомендують регіонам більше уваги приділяти електронному отриманню дозволів через приєднання до державних систем електронних послуг або локальні розробки, забезпечити прозорість містобудівної документації та онлайн-доступ до неї, а також прискорити процес оформлення земельних ділянок під лінії електропередач, відзначається в дослідженні.

Нагадаємо, цьогоріч Вінниця також зі значним відривом перемогла в рейтингу обласних центрів України.

У той же час, Київ увійшов до трійки найбільш дешевих міст у світі для туристів.

Також повідомлялося, що найдорожчим містом з точки зору цін на товари і послуги є анексований Сімферополь.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: