Бойовики не пропустили ОБСЄ до залізничної станції «Червона могила»

Читать на русском
Бойовики НЗФ на Донбасі, 31 грудня 2018 року, у пункті пропуску на кордоні у Вознесенівці а також на залізничній станції Червона Могила не пропустили патруль СММ ОБСЄ.

Бойовики НЗФ на Донбасі, 31 грудня 2018 року, у пункті пропуску на кордоні у Вознесенівці а також на залізничній станції «Червона Могила» не пропустили патруль СММ ОБСЄ.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу ООС у Facebook.

Спостерігачів ОБСЄ не пустили до семи сіл на ДонбасіЗа даними звіту СММ ОБСЄ, спостерігачами сім разів було зафіксовано обмеження свободи пересування, заборону доступу та інші перешкоди в роботі місії.

Зазначено, що 31 грудня минулого року, у пункті пропуску на кордоні у Вознесенівці, а також на залізничній станції «Червона могила» в цьому ж населеному пункті, де спостерігачі зафіксували орієнтовно 20 нерухомих залізничних вагонів для перевезення вугілля (побачити, чи були вагони повними/порожніми, не вдалося), неозброєні найманці збройних формувань Російської Федерації наказали патрулю СММ негайно залишити район та залізничну станцію.

Повідомляється, що 2 січня на під’їзді до селища Софіївка (колишнє Карло-Марксове), на непідконтрольній владі України території Донецької області, два озброєні найманця збройних формувань РФ зупинили патруль місії і відмовили в подальшому проїзді, посилаючись на те, що цей район є «військовою територією». Два інші окупанти словесно ображали співробітників СММ, які перебували в іншому автомобілі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ зафіксувала розміщення важкого озброєння з порушенням лінії розмежування, яка визначена Мінськими домовленостями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: