У мережі обговорюють висловлювання дружини Садового про «маленького Ісуса»

Читать на русском

Дружина Андрія Садового розповіла, що до неї приходив маленький Ісус і сказав іти й перемагати.
Слово і Діло

Партія «Самопоміч» 3 січня провела з'їзд, на якому висунула мера Львова Андрія Садового кандидатом у президенти України. Дружина політика Катерина Кіт-Садова під час свого виступу розповіла про «маленького Ісуса», який прийшов до неї й сказав «іти й перемагати».

«Щороку прихід маленького Ісуса, народження Бога, для мене було чимось інакшим. Сьогодні воно мені каже: «Знаєш, я тебе так сильно люблю, що я маленькою дитиною зійшов сюди. Я тебе настільки сильно поважаю й ціную, яка ти є. І це стосується кожного з вас. Я так сильно люблю, що я свого сина віддав на смерть за тебе. Тому вперед – іти й перемагати». І я вас закликаю, хотіла нагадати, що не бути сумними, бо радість, веселість і щастя – це ознака вільної середини й чистоти совісті. Ідіть і перемагайте», – сказала вона.

«Слово і Діло» розбиралось, як на одкровення подружжя Садового відреагували в соціальних мережах.

«Зараз відбувається хайп через те, що дружина Садового на сцені заявила, що відбувся прихід маленького Ісуса, який сказав їй «треба йти і перемагати». Дружину Садового почали порівнювати з Люсею Янукович і тролити «вони що, курять львівське сміття». З одного боку, виводити на порядок денний питання віри, розповідати про важливість і серйозність томосу, а з іншого – цинічно жартувати про «маленького Ісуса». Якось нелогічно й непослідовно. Хоча й закономірно в умовах жорсткої політичної боротьби», – написав Олексій Мінаков.

«Набожність політика за останні роки стала стовідсотковою ознакою його особливої підлості. Так само, як ікони в кабінетах або публічна участь в богослужіннях. Не маю нічого проти релігійності, але лише в суто приватному порядку», – вважає Станіслав Речинський.

«Феномен «Самопомочі». Власноруч перетворити партію міського креативного класу на подобу якоїсь середньовічної релігійної громади – це треба дуже постаратися», – написав Юрій Чевордов.

«Все-таки історія з «маленьким Ісусом» і дружиною Садового показує, що лідер «Самопомочі» – це глибоко провінційний політик. «Маленький Ісус» може бути зрозумілим людям з областей з Австро-Угорським бекграундом. Це ж Christkindl, який дарує дітям подарунки на Різдво. Образ, якого в сучасній культурі практично витіснив більш інтернаціональний Санта Клаус. Його знають протестанти, знають багато католиків (із Центральної та Східної Європи), але українській аудиторії цей образ практично не відомий. Тобто, фактично, дружина Садового розповіла всім, що поговорила з «Дідом Морозом». Проблема в тому, що на схід від Львова цих нюансів ніхто вже не викупає. Та й у самому Львові, я підозрюю, далеко не всі», – написав Олександр Володарський.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» розбиралось, як виконують обіцянки потенційні кандидати в президенти.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: