Чому Садовий може стати потенційною жертвою виборів-2019?

Читать на русском
Віктор Небоженкополітолог

Активність мера Львова, майбутнього кандидата в президенти на виборах 2019 року, розпочинає дратувати Адміністрацію президента. Вони не вірять, що він чесно та успішно з ними співпрацюватиме й віддасть у другому турі голоси на користь Порошенка.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політолог Віктор Небоженко, передає «Слово і Діло»

Садовий починає грати роль Мураєва, підкреслив експерт.

«Але якщо Мураєв своїм імовірним висуненням кандидатом у президенти псує гру Порошенка-Медведчука на південному сході України, то Садовий може реально зіпсувати гру Банковій на заході України», – додав він.   По-перше, Садовий розмиває іміджевий образ президента Порошенка як найкращого і єдиного патріота України. По-друге, голоси виборців Західної України вкрай потрібні Порошенку для легітимації свого потрапляння до другого туру, уточнив Небоженко.

Річниця місцевих виборів: як виконує обіцянки мер Львова Андрій СадовийСадовий обіцяв львів’янам збудувати сучасний полігон для сміття, придбати 100 нових автобусів та знести всі незаконні забудови.

«Адже в інших регіонах України на повну потужність діятиме його адміністративний ресурс із деформації волевиявлення виборців. Тому адміністрація президента не просто стримуватиме активність Садового, а й організує потужний пресинг на мера Львова. Завдання влади – позбутися як «Самопомочі», так і Садового в майбутньому політичному циклі», – пояснив він.

Але просто так зробити Садового, наприклад, «рукою Москви» складно й немає часу, зазначив політолог.

За його словами, Садовий дуже зручний для інформаційних атак, провокацій, скандалів, сірого та чорного піару. Мер Львова дуже незграбний у політиці й не зумів скористатися політичним потенціалом «Самопомочі».

«Садовий вразливий, як Гриценко, бурхливо реагує на критику та звинувачення. Але головне, що спокушає його політичних супротивників, – те, що він не вміє «давати здачі» у відповідь на погрози, провокації та удари конкурентів. А це ще більше «розпалює» владу й викликає розчарування виборців. Все-таки лідерські якості кандидата в президенти та «бойовий стиль» у цій виборчій кампанії відіграватимуть більшу роль, аніж гарна програма, гроші, масована політреклама чи постійна присутність у ЗМІ», – резюмував Віктор Небоженко.

За даними «Слова і Діла», рівень відповідальності мера Львова становить 39%.

Також «Слово і Діло» розбиралось, як політик виконує обіцянки на посаді мера Львова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: