У Німеччині хакерська атака призвела до витоку особистих даних політиків

Читать на русском
Дані, опубліковані невідомими у Twitter, містили адреси, особисті листи, фото, партійні листування, копії посвідчень особи, дані кредитних карт і номери мобільних телефонів.

Хакери оприлюднили персональні дані сотень німецьких політиків із великих партій, зокрема дані кредитних карт і номери мобільних телефонів.

Як пише «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 4 січня, повідомляє німецький телеканал ARD TV, пише Reuters.

Чеські спецслужби звинуватили російських хакерів у атакахЗа даними Служби безпеки та інформації (BIS) Чехії, військові об'єкти країни зазнали кібератаки з боку російських хакері

Дані, оприлюднені на акаунті Twitter, також містили адреси, особисті листи та копії посвідчень особи, повідомив громадський телеканал, пославшись на філію rbb.

Оприлюднена інформація стосувалася всіх найбільших німецьких партій, за винятком ультраправих AfD. Особи хакерів та мотиви невідомі.

Німецький журналіст Джуліан Репске зазначає, що хакери оприлюднили дані близько 40 німецьких громадських тележурналістів і 10 артистів, більшість з яких відомі своєю лівою політичною позицією.

Федеральне управління з інформаційної безпеки Німеччини почало вивчати справу про викрадення та оприлюднення персональних даних сотень німецьких політиків, а також журналістів та артистів.

«Хакерська атака на політиків: зараз BSI інтенсивно вивчає цю справу в тісній співпраці з іншими федеральними органами влади. Національний центр кіберзахисту взяв на себе центральну координацію», – повідомило відомство в соцмережі Twitter.

Раніше хакери отримали доступ до особистих даних 997 вихідців із КНДР, які втекли раніше до Південної Кореї.

Також стало відомо, що хакери потрапили до мережі дипломатичних комунікацій Євросоюзу й протягом декількох років мали доступ до повідомлень, якими обмінювалися дипломати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: