США звинуватили Китай у хакерських атаках

Читать на русском
У США звинуватили китайських хакерів у крадіжці інтелектуальної власності та конфіденційної ділової інформації.

Сполучені Штати Америки стверджують, що китайські хакери викрали інтелектуальну власність та конфіденційну ділову інформацію.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 20 грудня, повідомляє Reuters.

«Юстиція США пред'явила звинувачення двом громадянам Китаю, Чжу Хуа і Чжан Цзяньго, у скоєнні хакерських атак за наказом спецслужби КНР. Китайські хакери, діючи спільно з міністерством громадської безпеки Китаю, викрадали інтелектуальну власність та конфіденційну ділову інформацію. За версією американської сторони, китайські хакери викрали дані про 100 000 військовослужбовців ВМС США», - йдеться в повідомленні.

За даними американської сторони, жертвами атаки стали Національна лабораторія імені Лоуренса в Берклі, що займається атомними дослідженнями, а також лабораторія космічного відомства NASA, що займається розробкою реактивних двигунів.

«Мета Китаю - замість США стати провідною супердержавою у світі, і вони використовують незаконні способи, щоб цього досягти», - заявив директор Федерального бюро розслідувань США Крістофер Рей.

Нагадаємо, в червні хакери отримали доступ до секретної інформації про надзвукову протикорабельну ракету для американських підводних човнів.

Раніше Міністерство юстиції США також звинуватило сімох росіян у спробах кіберзломів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: