Ціни на нафту почали різко зростати на початку року

Читать на русском
За неповний тиждень вартість нафти Brent подорожчала на 7,5 відсотків, показавши максимальні темпи зростання з квітня.

Ціни на нафту продовжують зростати п'яту сесію поспіль у п'ятницю, 4 січня, на сигналах зниження видобутку державами ОПЕК.

Як інформує «Слово і Діло», про це пише «Інтерфакс».

Світові ціни на нафту повернулися до зниженняНафта марки Brent в Лондоні подешевшала на $1,039, а ціна на сорт WTI в Нью-Йорку знизилася на $0,99.

Вартість березневих ф'ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $56,11 за барель, що на $0,16 (0,29%) вище за рівень закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти подорожчали на $1,04 (1,89%) – до $55,95 за барель.

Ф'ючерс на WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) подорожчав на $0,24 (0,51%) – до $47,33 за барель. За підсумками торгів 3 січня контракт зріс у ціні на $0,55 (1,18%) – до $47,09 за барель.

З початку цього тижня Brent подорожчала на 7,5%, максимальними темпами з квітня, WTI виросла в ціні на 4,3%, найвищими темпами з червня.

Видобуток нафти всіма державами ОПЕК минулого місяця скоротився на максимальну величину майже за два роки, свідчать результати опитування, проведеного агентством Bloomberg серед трейдерів і аналітиків, а також дані про рух танкерів. ОПЕК у грудні зменшила видобуток нафти на 530 тис. барелів на добу (б/д), до 32,6 млн б/д.

Саудівська Аравія скоротила експорт нафти у грудні до 7,253 млн б/д порівняно із 7,717 млн ​​б/д місяцем раніше на тлі зменшення поставок у США та Китай. Видобуток Ірану знизився на тлі відновлення санкцій США, а в Лівії робота на найбільшому нафтовому родовищі зупинилася через протести.

Нагадаємо, 7 грудня країни ОПЕК+ домовилися про скорочення видобутку нафти в 2019 році на 1,2 млн барелів на добу. Із цього обсягу зниження 800 тисяч барелів на добу припаде на країни ОПЕК, а решта 400 тисяч б/д – на країни, що не входять до картелю.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: