В ОПЕК не змогли домовитися про скорочення видобутку нафти

Читать на русском
Країни - учасниці ОПЕК поки не досягли спільного рішення щодо скорочення видобутку нафти, обговорення триває.

Країни - учасниці ОПЕК поки не досягли спільного рішення щодо скорочення видобутку нафти, обговорення триває.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив міністр енергетики Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх за підсумками засідання організації.

Іран спрогнозував рекордне падіння ціни на нафтуКраїнам ОПЕК+ потрібно знизити нафтовидобуток мінімум на 1,4 млн барелів на добу, щоб уникнути накопичення запасів.
  За словами експертів, набагато більший вплив на нафту надає торгова війна США і КНР «Ми все ще обговорюємо», - цитує міністра «РІА Новини».

На питання, чи досягнуто рішення за підсумками засідання ОПЕК, Аль-Фаліх відповів: «Поки немає».

Конференція учасників ОПЕК, на якій обговорювалася, зокрема, рекомендація комітету ОПЕК + скоротити видобуток нафти на перше півріччя 2019 року, пройшла в четвер, 6 грудня, у Відні. Засідання тривало близько п'яти годин.

Раніше в четвер агентство Reuters з посиланням на джерело повідомляло, що члени ОПЕК погодили попередню угоду щодо скорочення видобутку.

5 грудня моніторинговий комітет ОПЕК + рекомендував країнам Віденського угоди скоротити видобуток нафти на 1 млн барелів на добу і повернутися до параметрів угоди, укладеної в 2016 році.

Країни ОПЕК та інші великі нафтовиробників домовилися про скорочення обсягів нафтовидобутку в кінці 2016 року, ця угода неодноразово продовжувалася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: