З яких країн надсилають грошові перекази в Україну

Читать на русском

Обсяг приватних переказів в Україну з-за кордону в другому кварталі 2018 року збільшився на чверть порівняно з аналогічним періодом 2017 року. Українці масово вирушили за кордон на заробітки, а про посилення процесів трудової міграції заговорили в Нацбанку України. «Слово і Діло» підрахувало, скільки грошей і з яких країн надсилають заробітчани та українці, що виїхали на ПМП родичам на Батьківщину.

У I-III кварталах 2018 року в Україну надійшло 8,2 мільярда доларів приватних переказів. Це на 1,5 мілярда доларів більше, ніж у 2017 році. Можна сказати, що українці в пошуках заробітку розсіялися по всьому світові, проте левова частка грошей надходить від наших трудових мігрантів із країн Євросоюзу.

Минулого року практично звідусіль стало надходити більше приватних переказів. Лише з Російської Федерації кількість грошових переказів скоротилася на 136 мільйонів доларів порівняно з 2017 роком і склала 822 мільйони доларів.

До п'ятірки країн, звідки надійшло найбільше переказів, потрапили Польща, Росія, США, Чехія та Італія. Найбільше грошей українські заробітчани надіслали з Польщі – 2,7 мільярда доларів. Ще понад 1 мільярд доларів сумарно надійшов з інших країн.

Понад чверть мільярда доларів надіслали трудові мігранти з Німеччини. Приблизно стільки ж грошей приватним порядком надійшло з Великої Британії, а також Ізраїлю та Кіпру.

Дедалі більшою популярністю користуються серед українських заробітчан ОАЕ та Сінгапур, звідки надійшло понад 100 мільйонів доларів приватними переказами.

Двадцятку країн, звідки найчастіше надходять перекази в Україну, замикають Нідерланди та Португалія – надійшло по 43 мільйони доларів протягом минулого року, причому це на 10 мільйонів більше, ніж у 2017 році.

Детальніше – на інфографіці.

Раніше ми писали, що переклади в Україні в другому кварталі зросли на чверть.

Чому трудові мігранти – не проблема, а найбільший актив України, читайте в колонці Олексія Дорошенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: