Зведення ООС: один український військовий загинув, ще 2 - отримали поранення

Читать на русском
Опорні пункти українських військ обстрілювались з мінометів калібру 82 мм в районі селища Гнутове на маріупольському напрямку.

Минулої доби бойовики 3 рази порушили режим припинення вогню, зафіксовано 1 випадок використання забороненого Мінськими угодами озброєння. Один український військовий загинув, ще 2 - отримали поранення.

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у зведенні прес-центру Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 1 січняСитуація на сході країни станом на 1 січня 2019 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Опорні пункти українських військ обстрілювались з мінометів калібру 82 мм в районі селища Гнутове на маріупольському напрямку.

З БМП-1, гранатометів різних систем і стрілецької зброї - біля хутора Вільний та Новотошківського на луганському напрямку.

«У зв'язку з обстрілами позицій ОC збройними формуваннями РФ та їх найманцями, українські військові вживали адекватних заходів у відповідь з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України», - підкреслили у штабі.

За даними розвідки, 1 січня 1 бойовика було знищено та 4 отримали поранення.

«Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.Українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню», - йдеться у звіті.

Нагадаємо, спостерігачів ОБСЄ не пустили до семи сіл на Донбасі.

Також стало відомо, що міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який став головою Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ), в січні відвідає Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: