На Хрещатику відреставрують центральний гастроном

Читать на русском
Незабаром буде розпочато протиаварійні та реставраційні роботи. Також є соціально відповідальні представники бізнесу, яким не байдужий наше місто, наша історична і культурна спадщина.

У Києві відреставрують центральний гастроном на Хрещатику.

Відповідне рішення прийняв Департамент охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації, повідомляє прес-служба КМДА, пише «Слово і Діло».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє, що Хрещатик буде відремонтовано влітку 2019 рокуСказано 27 вересня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Департамент охорони культурної спадщини розглянув питання про узгодження «Проекту першочергових протиаварійних робіт на пам'ятці архітектури та містобудування місцевого значення на вул. Хрещатик, 40/1»... і цим листом погоджує реставраційну частину наданого проекту», - йдеться в листі КМДА.

«Незабаром буде розпочато протиаварійні та реставраційні роботи. Також є соціально відповідальні представники бізнесу, яким не байдужий наше місто, наша історична і культурна спадщина. Я б радив поквапитися й іншим приватним власникам пам'яток. Оскільки незабаром Верховна Рада посилить відповідальність за доведення до руйнування пам'ятників, і штрафами в півтори тисячі гривень вже не відбудетеся», - заявив директор Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк.

Нагадаємо, що на Хрещатику знімали фільм про Стуса.

Також відзначимо, у мера столиці Віталія Кличка знайшли пояснення нічному потопу на Хрещатику.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: