Верифікацію отримувачів субсидій не встигли завершити до початку опалювального сезону

Читать на русском
Міністр соціальної політики Андрій Рева не виконав обіцянку, що верифікація отримувачів субсидій завершиться до початку опалювального сезону 2018/2019 років.
Андрій Рева«Слово і Діло»

Міністр соціальної політики Андрій Рева не виконав обіцянку, що верифікація отримувачів субсидій завершиться до початку опалювального сезону 2018/2019 років.

Як визначили аналітики «Слова і Діла», у листопаді цього року Мінфін продовжував здійснювати верифікацію субсидій.

Нагадаємо, 29 червня 2018 року Андрій Рева запевнив, що верифікація отримувачів субсидій завершиться до початку опалювального сезону.

«Верифікація завершиться до початку опалювального сезону. До осені, так. Тому що сама монетизація повинна розпочатися з 1 січня 2019 року», – заявив міністр.

Як відомо, механізм здійснення верифікації визначено постановою Кабінету міністрів України від 18 лютого 2016 року № 136 «Про затвердження Порядку здійснення верифікації та моніторингу достовірності інформації, поданої фізичними особами для нарахування та отримання соціальних виплат, пільг, субсидій, пенсій, заробітної плати, інших виплат, що здійснюються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів, коштів Пенсійного фонду України, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування», відповідно до якої, верифікація та моніторинг державних виплат здійснюється Мінфіном.

Станом на 20 листопада 2018 року Міністерство фінансів України продовжувало здійснювати верифікацію субсидій. Тоді відомство працювало з даними, які отримало до 11 жовтня 2018 року на основі поточних нормативно-правових актів.

Також «Слово і Діло» намагалося розібратися, як верифікація соцвиплат вплине на життя українців та чи вдасться Кабміну подолати корупцію у сфері надання соціальних пільг.

Ексклюзивне інтерв’ю міністра Андрія Реви про соціальних інспекторів, затримки пенсій та долю майбутніх пенсіонерів - читайте тут.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: