Розенко розповів, навіщо Кабмін проводить верифікацію соцвиплат

Читать на русском
Міністерство соціальної політики сподівається, що верифікація соцвиплат виключить можливість заволодіння шахраями державних коштів.
Павло Розенко

Верифікація соціальних виплат, яку розпочало Міністерство соцполітики спільно із СБУ, направлена на подолання корупційних схем, що діють навколо виплат вимушеним переселенцям.

Про це у своєму Facebook повідомив міністр соцполітики Павло Розенко, інформує «Слово і Діло».

В якості прикладу однієї з таких схем Розенко навів випадок на пункті пропуску «Чугунівка» в Харківській області. Там СБУ разом із прикордонниками та ДФС затримали 48-річну мешканку Луганська, яка намагалася незаконно вивезти з України до Російської Федерації 740 тисяч гривень та 298 банківських карток. Кінцевим пунктом «подорожі» українки мала стати окупована проросійськими бойовиками територія Луганської області.

Кабмін припинив виплати фейковим переселенцямАрсеній Яценюк заявив, що в уряді України викрили шахрайську схему з «вимивання» бюджетних коштів, що спрямовуються на соціальну допомогу.

«Це лише один випадок, лише одна ситуація... Для кого передбачені були ці кошти? Зовсім не впевнений, що пенсіонерам та малозабезпеченим мешканцям Луганщини», – заявив міністр, додавши, що, скоріш за все, значна частина бюджетних грошей опинилася б у руках бойовиків і терористів «ЛНР».

Розенко також підкреслив, що верифікація соцвиплат не має жодних обмежень прав переселенців. «Ми боремося не з вимушеними переселенцями, які безумовно потребують нашої підтримки, а зі злочинцями та шахраями, що наживаються на бідах і горі простих людей», – резюмував глава Мінсоцполітики.

Раніше міністр фінансів Наталія Яресько заявила, що одержувачам соціальних виплат немає чого боятися, оскільки верифікація може становити загрозу лише для виплат на користь шахраїв, для чого вона й проводиться. Для законних виплат вона не має жодного ризику, запевнила Яресько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: