У штабі ООС роз'яснили ситуацію з «сірою зоною»

Читать на русском
У військових немає поняття

Військові Операції об'єднаних сил з 30 квітня взяли під контроль чотири населених пункти в Донецькій і Луганській областях.

Як пише «Слово і Діло», про це в четвер, 27 грудня, повідомив начальник прес-центру ООС Віталій Саранцев, пише УНІАН.

За його словами, під контроль військових за цей час перейшли селище Золоте-4 (хутір Вільний) в Луганській області і селища Південне, Шуми і розсадження в Донецькій області.

Старцев підтвердив заяву радника президента Юрія Бірюкова про те, що майже вся так звана «сіра зона» в Донбасі знаходиться зараз під контролем військових.

Однак він зазначив, що «такого поняття як «сіра зона» взагалі не існує, є лінія зіткнення, і ми, просуваючись уздовж цієї лінії зіткнення, покращуємо своє тактичне положення».

«У багатьох місцях ми дійсно поліпшили своє становище, закріпилися в районі певних населених пунктів, створивши зону безпеки, щоб убезпечити життя як військовослужбовців, так і цивільного населення», - додав Саранцев.

Він підкреслив, що українські військові діють строго в рамках мінських домовленостей, покращують свої позиції і захищають цивільне населення Донбасу.

«Ці села в будь-якому випадку і так належать Україні. Ми забезпечуємо там більш надійний контроль, забезпечуємо там діяльність державних інститутів: там працюють вже судова, фінансова системи, люди вже можуть отримати якісь соціальні послуги», - підсумував Саранцев.

Відзначимо, в самопроголошених «ЛДНР» заперечують заяву про зайняття «сірої зони» військовими. Зокрема, в «ЛНР» заявили, що всі спроби українських військових просунутися вперед «жорстко присікаються».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: