Військові провели спецоперацію із зачищення «сірої зони»

Читать на русском
Бійці ЗСУ просунулися на 1200 метрів вперед, розмінували підходи зі свого боку, виставили секрети й завіси.

Українські військові провели спецоперацію із зачищення одного з населених пунктів Волноваського району в Донецькій області, розташованого в «сірій зоні».

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у середу, 10 жовтня.

Нацгвардія заявляє про запобігання диверсії на ДонбасіСпецназівці Нацгвардії запобігли диверсійному акту в районі операції Об'єднаних сил на Донбасі.

За інформацією військових, село, в якому до військових дій проживали 80 осіб, протягом чотирьох років стояло пусткою. Мирні жителі залишили населений пункт, тому що незаконні збройні формування заходили до села й грабували будинки.

У штабі зазначили, що після того, як населений пункт спорожнів, сепаратисти ховалися в занедбаних будинках і звідти обстрілювали позиції української армії.

«Щоб виключити небажані провокації, спецпризначенці Об'єднаних сил провели спецоперацію із зачищення «сірої зони». Просунулися на 1200 метрів уперед, розмінували підходи з українського боку, виставили секрети й завіси», – йдеться в повідомленні.

Раніше командувач ООС Сергій Наєв заявив, що за три місяці проведення операції Збройні сили України повернули під свій контроль 15 кв. км території.

Також народний депутат Дмитро Тимчук заявляв, що військові відтіснили сепаратистів на Донбасі на кілька кілометрів, замкнувши «кільце» безпеки навколо Торецька.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: