Україна пропонує Росії обмін за формулою 89 на 42

Читать на русском
Україна під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську внесла пропозиції обміняти полонених українців на російських ув'язнених.

Україна під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську внесла пропозиції обміняти полонених українців на російських ув'язнених.

Про це в середу, 5 грудня, заявив представник України в ТКГ Євген Марчук в ефірі Прямого, пише «Слово і Діло».

«Українська сторона сьогодні внесла пропозицію, але письмово ці пропозиції у вигляді формалізованого документа Україна внесла кілька днів тому. І ми вважаємо, сьогодні ми це підкреслили, що до Нового року майже 90 осіб можуть зустрічати Новий рік у своїх сім'ях. Це 23 громадянина Росії, які знаходяться в українських місцях позбавлення волі. Ми готові обміняти їх на 23 українців, які перебувають в кремлівських в'язницях. Тобто 23 на 23. Ми запропонували, підготували і вважаємо, якби протилежна сторона погодилася, то ще 66 на 19. Тобто ми передаємо 66, а отримуємо наших 19 осіб. Україна гарантує, що ці пропозиції до 27 числа можуть бути повністю підготовлені. І з 27 числа може початися процедура обміну», - зазначив він.

Однак, за словами Марчука, російська сторона такі пропозиції не сприймає.

Раніше Марчук розповів, як можна «вирішити проблему Донбасу».

Також він зазначив, що договір з Росією по Азову потрібно розірвати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: